Medzinárodná výstava psov Springduodanube Bratislava (15.-16.5.2010)

20.05.2010 05:46

V pátek po půlnoci jsme již vklasickém složení Já, Lucka, Veronika a Jitka vyrazili na výstavu do Bratislavy. Cesta proběhla celkem bez potíží vyjma náladovosti Lucčinýho auto. Nejdříve nechtělo startovat, a potom z Brna nám začlo dělat neskutečný zvuk v podobě prasklého výfuku, který nás provázel i na zpáteční cestě.

Po zhodnocení celého výstavního dne musím říct, že první den byl jednoznačně pro nás úspěšnější než druhý. Trummy se seznámkou výborná umístila na 3 místě ve střední třídě. Lex se ve třídě čestných stal vítězem s ohodnocením V1, Vašek ve třídě mladých se umístil na druhém místě se známkou V2. Enigma ve třítě otevřené byla ohodnocena V1 a titulem CAC, a ve stejné třídě dostala Karolínka výbornou. Naši výpravu v kruho jako poslední reprezentovala Ossa, která dostala známku V2, R-CAC a R-CACIB. Na závěr prvního výstavního dne nám, ale především Lucce, udělalo radost druhé místo v chovatelských skupinách.

Co nás provázelo a neustále ztrpčovalo výstavu a především pobyt v kempu na Zlatých pískách bylo chladné, deštivé a větrné počasí.

Druhý výstavní den se Trummy prezentovala v kruhu s Luckou a dostala známku VD4, i když předvedení bylo krásné. Lexík se opět stal vítězem čestné třídy se známkou V1, Vašek dostal stejnou známku jako Trummy, tedy VD. S Trummy ve třídě střední byla ještě Enigma, kterou předváděla Verča, a dostala též známku VD. Kája ve třídě otevřené dostala známku VD2 a na závěr alespoň trochu vylepšila neúspěšný vystavovací den Ossa se známkou V3.

Holky si večer zaskočili na slovenskou soutěž Letś dance, kde byli ve fanclubu Mira Šmajdy. A já jsem radši zůstal v campu, kde jsem si zašel na večeři, kterou jsem zapil pivkem a šel spát.